STOŽER CZ BPŽ – Deveti i uzastopni dan bez novooboljelih

Datum objave: 25. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba na koronavirus (COVID-19.) Svi do sda pristigli nalazi testiranja su NEGATIVNI. Tako je današnji dan ujedno i 9 uzastopni dan bez novih slučaja oboljenja od COVID-19.

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba. Sve aktivnosti Županijskog stožera kao i drugih dionika u sustavu civilne zaštite odvijaju se u skladu s trenutnim stanjem i potrebama. Također, Županijski stožer CZ obavještava javnost o novim Odlukama Stožera CZ Republike Hrvatske koje su donešene 24. travnja 2020. a počinju se primjenjivati od ponedjeljka 27. travnja 2020.:

– Odluku o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
– Odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
– Odluku o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID – 19
– Odluku o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Isto tako Hrvatski zavod za javno zdravstvo 24. travnja 2020.godine izdao je NOVE PREPORUKE koje stupaju na snagu 27. travnja 2020.

Dok se navedne Odluke Nacionalnog stožera kao i preporuke HZJZ ne počnu primjenjivati Županijski Stožer poziva sve građane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera koje su na snazi.

IZVOR: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn