STOŽER CIVILNE ZAŠTITE RH – U Hrvatskoj danas samo deset zaraženih, slobodno kretanje unutar 16 županija

Datum objave: 20. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Trenutačno je potvrđena ukupno 1881 osoba zaražena koronavirusom, a 771 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo četrdeset i sedam osoba. Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka donijete su za Grad Zagreb i 16 županija.

“U posljednja 24 sata imamo 10 bolesnika, što je ukupno 1881 zaraženih. Oporavljenih je 771 što znači da je broj aktivno oboljelih 1110. Testirano je 25.610 osoba, od čega 1400 jučer. U bolnicama imamo 324 oboljelih, 13.583 osoba u samoizolaciji, a na respiratoru njih 18 što je 5 manje od jučer,”rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.
Suglasnost nacionalnog Stožera za ukidanje propusnica za kretanje unutar svog područja zatražilo je i dobilo 16 županija, izvijestio je ministar Davor Božinović.
S obzirom na gospodarske razloge i epidemiološku situaciju, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, što znači da se stanovnici Zagreba i Zagrebačke županije od sada mogu bez e-Propusnice kretati unutar Zagrebačke županije i Zagreba. Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka donijete su i za:
Vukovarsko-srijemsku županiju
Brodsko-posavsku županiju
Osječko-baranjsku županiju
Požeško-slavonsku županiju
Virovitičko-podravsku županiju
Bjelovarsko-bilogorsku županiju
Koprivničko-križevačku županiju
Međimursku županiju
Varaždinsku županiju
Karlovačku županiju
Primorsko-goransku županiju (napomena: Odlukom se omogućuje kretanje bez propusnica unutar tri područja Primorsko-goranske županije: Primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara
Istarsku županiju
Zadarsku županiju
Šibensko-kninsku županiju
Splitsko-dalmatinsku županiju  (napomena: za otoke ostaju na snazi prethodne mjere uz iznimku da na samom otoku za prelazak iz jedne u drugu administrativnu jedincu nije potrebno posjedovanje e-propusnice.

TEKST: S. P.      FOTO: Koronavirus.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn