STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ – U Požeško-slavonskoj županiji 17. dan bez novooboljelih osoba

Datum objave: 17. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 17. dan bez novooboljelih osoba, u samoizolaciji se trenutno nalazi 235 osoba.

Ukupno je testirano 95 osoba, te je trenutno jedan uzorak poslan na analizu. Na području županije i dalje su potvrđene samo 3 oboljele osobe. Temeljem prijave o kršenju samoizolacije, Državni inspektorat imao je postupanje u 15 slučajeva, od toga je 5 prekršajnih naloga po 8.000,00 kuna i 10 usmenih rješenja o zabrani kretanja osobe bez kazne.
Sve Odluke Stožera civilne zaštite RH u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim korona virusom

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi epropusnice.gov.hr te omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).
Detaljnije o e-propusnicama pročitajte ovdje, a ostale upute možete pronaći na web stranici Požeško-slavonske županije pod dokumentima.
Kontakti za sve upite – COVID-19, Kontakti za sve upite – COVID -19 također pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili rizik od zaraze korona virusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.
Svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade.Skrećemo pozornost i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one koji ulaze na područje Republike Hrvatske iz drugih zemalja. Slijedom toga, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana. , poručuju iz Stožera CZ Požeško-slavonske županije.

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

TEKST: S. P.        FOTO: Logo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn