STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ – Trenutno u županiji nema pozitivnih na koronavirus, na testiranje poslano više od 40 uzoraka

Datum objave: 26. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nakon dugo vremena, a zbog pogoršanja epidemiološke situacije i okolnosti koji su koronavirus vratili i na područje Požeško-slavonske županije, županijski stožer danas je održao konferenciju za novinare. Požeško-slavonska županija, kako je naglašeno, i dalje nema pozitivnih na COVID-19, jučer je testirano 18 osoba i rezultati su negativni, na testiranju je još 45 uzoraka, a samoizolacija je određena za 57 osoba.

Kako je na području Požeško-slavonske županije boravila časna sestra iz skupine zaraženih časnih sestara u Đakovu te je u Lipiku ostvarila veliki broj kontakata, županijski Stožer CZ prezentirao je danas konkretne podatke o broju testiranih osoba i rezultatima testiranja.

“Imali smo u proteklom razdoblju najmanji broj zaraženih, obavili smo 1462 testiranja, ali virus se vraća, a ljudi su počeli ostvarivati previše kontakata. Najvažnije i dalje je pridržavati se propisanih mjera, a zbog zaštite najranjivijih skupina, naših starijih sugrađana, ponovo ćemo za posjete zatvoriti domove umirovljenika. Naš stožer i sve institucije spremni su za buduće razdoblje, a ono što je propisano od nacionalnog stožera treba poštovati. Pridržavanjem svih mjera čuvamo svoje i tuđe zdravlje te dajemo šansu gospodarstvu ali i svim segmentima koji su potrebni za normalno funkcioniranje društva,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“S jučerašnjim danom nemamo ni jedan pozitivni slučaj. Jučer smo testirali 18 osoba i svi su nalazi negativni. Samoizolacija je određena prema 57 osoba, veći dio su detektirani kontakti sa slučajem u Đakovu, većinom s područja Pakraca i Lipika. Danas će biti testirano 45 uzoraka o čemu ćemo naknadno izvijestiti” naglasio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević.

“Nadam se da će se građani i dalje pridržavati preporuka – propisane distance, izbjegavanje rukovanja, nositi maske u zatvorenim prostorima te izbjegavati javna okupljanja s velikim brojem ljudi, uz dosljedno pridržavanje higijenskih mjera,” dodao je Matijević.

Od danas, kako je rečeno, nisu dozvoljene posjete u domovima za starije osobe, a posjete u Opću županijsku bolnicu i dalje su dozvoljene, ali uz posebne mjere opreza.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn