STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ – Trenutno stanje u Požeško-slavonskoj županiji dana 19. travnja 2020.

Datum objave: 19. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požeško-slavonskoj županiji danas je 19. dan bez novooboljelih osoba, u samoizolaciji se trenutno nalaze 244 osobe. Na analizu je poslano 9 novih uzoraka, te su ukupno testirane 134 osobe. Na području županije i dalje su potvrđene samo 3 oboljele osobe. Jedna oboljela osoba je hospitalizirana, te se dvije nalaze u kućnoj izolaciji.U pripremi je Odluka kojom će biti ukinute e-propusnice za kretanje unutar županije.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi  epropusnice.gov.hr/  te omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović  najavio je ukidanje e-propusnica za kretanje u okviru županije, uz napomenu da će za realizaciju lokalnim stožerima trebati dan ili dva. “Što se tiče Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, tu smo otvorili mogućnost županijskim stožerima da predlože nacionalnom stožeru da se ta mjera može primjenjivati tako da se u okviru jedne županije ne moraju više koristiti e-propusnice. Time smo s jedne strane omogućili veću mobilnost, ali s druge strane smo ograničili na 21 županiju što znači da će lokalni stožeri procjenjivati epidemiološku situaciju te ćemo zajedno donijeti tu odluku.” najavio je Božinović. Stoga se očekuje kako će uskoro kretanje područjem Požeško-slavonske županije biti moguće bez e-propusnice.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili rizik od zaraze korona virusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

TEKST: S. Pok       FOTO: požega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn