STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ – Potvrđeno osam novih slučajeva zaraze, ukupan broj oboljelih deset

Datum objave: 01. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). Potvrđeno je da su jučer i danas testirane osobe koje su bile suspektne te je ukupan broj oboljelih na području županije sada deset.

Devet osoba je u dobrom stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana zbog respiratornih tegoba. Nastaviti će se testiranje ostalih kontakata tih osoba te drugih suspektnih osoba. Do sada je obavljeno ­­­1696 testiranja.
„Osim dosadašnjih testiranja, imamo još suspektnih osoba i kontakata dosadašnjih potvrđenih slučajeva koji su u samoizolaciji – te će osobe biti testirane u idućem vremenu. Ukupno imamo 108 osoba u samoizolaciji. Kada govorimo o socijalnim ustanovama, posjete su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju na način da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apeliramo na građane da odgode manje važne preglede. Sve osobe i kontakti zaraženih osoba koji se trenutno nalaze u samoizolaciji bit će testirani, a naša nova obaveza je testiranje svih osoba po isteku njihove samoizolacije, dakle 14. dan.“ rekao je epidemiolog dr. Ante Vitalia.

„Dogodilo se ono što smo očekivali i nažalost nije se moglo izbjeći širenje putem kontakata. Nadam se da će se naši žitelji i dalje pridržavati svih propisanh mjera – distance, izbjegavanja rukovanja, u razgovorima pridržavajmo se udaljenosti od 1,5 metara, a u zatvorenim prostorima obavezno nosimo maske. Potrebno je i izbjegavati javna okupljanja gdje je veći broj ljudi. Danas ćemo održati sastanak Stožera sa svim načelnicima te zajednički dogovoriti aktivnosti za buduće vrijeme,” rekao je župan Alojz Tomašević

IZVOR:pszupanija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn