STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ – Pojačani nadzor nad ugostiteljskim objektima

Datum objave: 20. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske poslao je Uputu svim županijskim stožerima, o pojačanom nadzoru nad ugostiteljskim objektima. U uputi stoji kako posebnu pozornost treba obratiti na nedopuštena okupljanja, a poseban naglasak je i na eventualnom nedopuštenom radu ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima.

Tendencija širenja bolesti COVID-19 posljednjih nekoliko dana ponovno je postala izraženija te kako bi se spriječio daljnji rast oboljelih poslana uputa prema kojoj svi stožeri civilne zaštite i područni uredi Ravnateljstva civilne zaštite moraju organizirati pojačani kontinuirani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera na svojem području.

U uputi stoji kako posebnu pozornost treba obratiti na nedopuštena okupljanja, a poseban naglasak je i na eventualnom nedopuštenom radu ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima. Prema navedenome, gosti se mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno na drugim otvorenim prostorima za usluživanje na kojima može strujati zrak te da usluživanje gostiju na terasama koje su zatvorene staklenim, plastičnim ili drugim pregradama nije dopušteno. Nadzor će se vršiti i nad eventualnim kršenjem propisanog radnog vremena.

Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije u suradnji sa Državnim inspektoratom, Policijskom upravom Požeško – slavonske žuapnije i Službom civilne zaštite Požega, a temeljem Upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i povećanog broja oboljelih na području Županije, provodit će pojačani nadzor nad navedenim objektima te stoga molimo subjekte koji su predmet Upute Nacionalnog stožera da se pridržavaju svih mjera.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 94 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 84 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 421 osoba, a ukupno je testirano 32765 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 114 uzoraka, od kojih je 18 pozitivnih.

IZVOR: pszupanija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn