STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ – Od ponedjeljka svi srednjoškolci vraćaju se u škole, sveobuhvatno cijepljenje od ožujka

Datum objave: 11. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Prema odluci Županijskog stožera, od ponedjeljka u školske klupe vratit će se svi srednjoškolci. Rezultat je to povoljnije epidemiološke situacije na području Požeško-slavonske županije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Svi zainteresirani za cijepljenje pozvani su da se zbog evidencije prijave svojim obiteljskim liječnicima jer sveobuhvatno cijepljenje moglo bi krenuti početkom ožujka.

Epidemiološka situacija na području Požeško-slavonske županije, bar prema brojkama, sve je povoljnija. Na posljednjem testiranju obrađeno je 125 uzoraka a pozitivnih nije bilo, dok je broj aktivnih slučajeva 41. Stoga je današnja odluka Stožera da se u školske klupe na nastavu po A modelu, od ponedjeljka 15. veljače, vrate svi srednjoškolci, najavio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Održali smo sastanka užeg stožera i na temelju svih pokazatelja i sve manjeg broja zaraženih, od ponedjeljka svi učenici krenut će na redovitu nastavu. Svi uvjeti su za to stvoreni i nema više nikakvih zapreka. Jasno, na snazi su i dalje propisane epidemiološke mjere koje učenici, ravnatelji, profesori i nastavnici u školama i dalje moraju poštivati. Većina županija iz našeg okruženja donijet će ovakve odluke danas ili sutra i vjerujemo kako je ovo ponajprije za dobrobit naših učenika. Pratimo i zbivanja vezana uz novi soj virusa, i ako se bilo što dogodi bit ćemo spremni za određene promijene, no odlučili smo ovu odluku danas definirati kako bi se i prijevoznici i svi ostali koji su u sustavu organizacije mogli pripremiti za ponedjeljak,” rekao je župan.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević izvijestio je o stanju s cijepljenjem na području županije. “Do kraja ovog tjedna bit će 2.806 procijepljenih osoba, a početkom tjedna stiglo je 100 prvih doza cjepiva od Moderne, 300 doza AstraZenece te 360 Pfizerova cjepiva ali za nadocijepu. Po našim proračunima očekujemo kako ćemo za širu populaciju cijeljenje organizirati početkom ožujka. Za taj dio većeg obuhvata cijepljenja organizirali smo punktove na području cijele županije i to u središtima općina i gradova, a riječ je o sportskim dvoranama. Imenovali smo i koordinatore za cijepljenje i kada dođe veća količina cjepiva, to ćemo tako provoditi.” rekao je Matijević.

Sve zainteresirane za cijepljenje pozvao je da se prijave svojim obiteljskim liječnicima kako bi bili u evidenciji. Naglasio je kako se cijepljenje preporučuje, bez obzira o kojem je cjepivu riječ jer su sva tri sigurna i spašavaju od hospitalizacije i težih kliničkih slučajeva.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn