STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ – Najavljeno otvaranje tržnica za poljoprivredne proizvođače i proizvode

Datum objave: 07. 4. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije najavljeno je  otvaranje tržnica na kojima će, uz propisane mjere, obiteljska gospodarstva i poljoprivrednici moći prodavati svoje proizvode. U Požegi će prodaja na otvorenom biti organizirana na prostoru iza Gradske kuće.

Nacionalni stožer civilne zaštite pripremio je Odluku o otvaranju tržnica za poljoprivredne proizvođače i proizvode. Sukladno tome, lokalni sožeri proveli su aktivnosti za provedbu te odluke. Tržnice će biti otvorene od srijede do subote od 8 do 12 sati uz jasno propisane mjere fizičke distance, raspoređenosti štandova, ograđenog prostora i načina ulaska na taj prostor te nadzora od strane lokalnih stožera.U Požegi će tržnica na otvorenome imati 25 štandova iza Gradske kuće. Uz to, svi vlasnici OPG-a mogu dobiti potrebne propusnice od strane Ministarstva poljoprivrede na način na koji su i do sada to tražili, osim onih koji imaju obrt, zadrugu ili tvrtku. “Drago mi je da je došlo do ovog modela jer će naši poljoprivrednici ponovo moći plasirati svoje proizvode. Naravno, uz poštivanje propisanih mjera, a provedimo i ove blagdane tako da čuvamo i sebe i druge,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Epidemiolog Ante Vitalija upoznao je s informacijama vezanim uz testiranja te aktualno stanje. “Od jučer smo imali 10 testiranja osoba na virus COVID-19, a stiglo je 6 nalaza koji su negativni dok preostala 4 nalaza čekamo. S područja naše županije testirali smo 52 osobe, još uvijek imamo tri oboljele osobe, dvije osobe koje su u kućnoj izolaciji i jednu osobu koja se nalazi na bolničkom liječenju. Apeliram na sve građane da ne putuju i ne dolaze u županiju i ne napuštaju trenutno mjesto boravišta. Držite se mjera socijalnog distanciranja, koristite zaštitne maske i zaštitne rukavice gdje god da je to potrebno, perite ruke, jer jedan neodgovoran pojedinac može nas dovesti do katastrofe,” rekao je epidemiolog Vitalia uz napomenu kako Opća županijska bolnica Požega ima dovoljno respiratora i prikladnog prostora za boravak oboljelih u slučaju pogoršanja stanja na području županije.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn