STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ: Na područje Požeško – slavonske županije pristižu izbjeglice iz Ukrajine

Datum objave: 03. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Prve izbjeglice u proteklih nekoliko dana pristigle su u Požeško – slavonsku županiju. Predstavnici Stožera civilne zaštite Požeško – slavonske županije na čelu sa načelnikom Ferdinandom Trohom, obišli su mladu obitelj s troje djece koja je pristigla iz Ukrajine na područje naše županije. Požeško – slavonska županija trenutno je dom za 13 osoba iz Ukrajine, ukupno 5 odraslih i 8 djece, koji su smješteni privatno, kod svojih obitelji i prijatelja.

„Obitelj koja je došla, i ujedno obitelj koja je primila izbjegle osobe, upoznali smo sa njihovim pravima i dali osnovne informacije kojima trenutno raspolažemo te ponudili svu pomoć i potporu. Izrazili su zahvalnost, no pokazali i veliku brigu za svoje najmilije koji se još uvijek nalaze u Ukrajini.“ – rekao je načelnik Stožera CZ PSŽ i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije početkom tjedna održao je sastanak na temu krize u Ukrajini, a gdje su razmotrene i mogućnosti smještaja većeg broja osoba. Vlada RH i Stožer civilne zaštite RH oformili su Prihvatni centar u Osijeku dvorana Jug 2, Kralja Petra Svačića 67, a koji obuhvaća područje pet slavonskih županija, za prihvat izbjeglih osoba, a putem kojega će se te osobe koordinirati prema daljnjim smještajnim kapacitetima. Sve osobe koje dolaze kao izbjeglice iz Ukrajine trebaju se uputiti na registraciju u navedeni prihvatni centar.

„Pozivamo sve stanovnike Požeško – slavonske županije da se uključe i iskažu humanost na način da ponude smještajne kapacitete koji su u njihovom vlasništvu i koje su voljni staviti na raspolaganje, na e-mail Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske rcz.zbrinjavanje@mup.hr.“ – rekao je Troha.

IZVOR: pszupanija.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn