STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PSŽ – Potvrđeno 13 novih osoba pozitivnih na COVID 19, ukupno 58 oboljelih

Datum objave: 03. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije na večerašnjoj konferenciji za novinare objavio je kako se čekaju konačni rezultati popodnevnih testiranja više od 250 osoba. Do sada je obrađeno gotovo 100 uzoraka, od kojih je 13 pozitivno pa je sada 58  novozaraženih osoba na području ove županije.  U samoizolaciji je bilo 422 osobe, no i te brojke, očito je, doživjet će promijene.

Župan Alojz Tomašević ponovio je kako su novozaražene osobe rezultat neodgovornog ponašanja onih koji su se vratili iz posjete obitelji u inozemstvu, te širili kontakte.

“Nismo zadovoljni, no to se dogodilo na temelju nedogovornog ponašanja pojedinaca koji nisu pratili smjernice kako Nacionalnog stožera tako i Stožera Požeško-slavonske županije. Zbog takvog ponašanja nalazimo se u ovoj situaciji, a još uvijek ne znamo koliko će novooboljelih još biti, želio bih vjerovati da će broj pozitivnih biti minimalan,” rekao je župan Tomašević dodajući kako će u narednom vremenu, sukladno rezultatima donijeti i neke nove odluke te tražiti stav Nacionalnog stožera.

Epidemiolog Ante Vitalia naglasio je kako je broj uzetih uzoraka svojevrstan rekord. ” U ovom trenutku je s ovim današnjim brojem uzeli smo preko 2000 uzoraka na području naše županije. Imamo 422 osobe u samoizolaciji, to su sve osobe koje su bile u kontaktu s ovim novootkrivenim brojem pozitivnih osoba.Ono što je s naše epidemiološke situacije bitno, jest to da znamo sve pozitivne osobe, sve izvore i egzaktan je podatak da se 37 osoba zarazilo od jedne obitelji, odnosno dvije osobe koje su došle iz inozemstva. Imali smo još situaciju s osobom koja je došla iz noćnog kluba iz Zagreba i tri slučaja koja su došla s jedne svadbe koja se održala također na području grada Zagreba. Epidemiološka služba će poduzeti sve na otkrivanje novih kontakata, jer očekujemo da će biti još pozitivnih osoba u narednih nekoliko dana. S obzirom da smo suzili broj dana u kojima su zaražene osobe imale mogućnost da ostvare kontakte, očekujemo kako će broj potom biti sve manji i manji,” rekao je doktor Vitalia.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn