STOŽER CIVILNE ZAŠTITE BPŽ – Održana preventivna sjednica uz pojavu koronavirusa

Datum objave: 01. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Prema naputku Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o preventivnom sazivanju županijskih Stožera civilne zaštite, a vezano uz pojavu koronavirusa u nekim svjetskim zemljama, danas je zasjedao i uži sastav Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Uz načelnika Stjepana Bošnjakovića, sastanku su nazočili i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ, predstavnici slavonskobrodske i novogradiške opće bolnice, predstavnici Zavoda za hitnu medicinu, Službe 112, policije i Crvenog križa.

Na sastanku je zaključeno kako su sve službe pripravne, dobro kapacitirane i umrežene za eventualno postupanje. U svakodnevnom su kontaktu nadležnim institucijama na nacionaloj razini, Ministarstvom zdravstva, Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo i Hrvatskom zavodom za hitnu medicinu. S obzirom na blizinu graničnih prijelaza, nije zabilježen niti jedan slučaj kontaminacije, a time ni potrebe za karantenom. Stožer CZ Brodsko-posavske županije je u pripravnosti, a o svim aktivnostima redovito će izvještavati javnost ukoliko se za to pokaže potreba.

TEKST: S. P.        FOTO: BPŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn