STOŽER CIVILNE ZAŠTITE BPŽ: Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Datum objave: 07. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2.Ukupan broj aktivnih slučajeva je 38.

Četiri pozitivne osobe su kontakti sudionika jednog privatnog okupljanja (svatovi) izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je već ranije potvrđeno više zaraženih osoba iz više hrvatskih županija. Jedna pozitivna osoba povezana je sa javnim okupljanjem (Čobanijada) koje je održano u naselju Podcrkavlje dana 27. lipnja 2020. godine.

“Obzirom da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s navedenim događanjem na kojemu je bilo puno sudionika, molimo sve osobe koje su bile na tom događanju da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri. O ovom je događanju obaviješten i Hrvatski zavod za javno zdravstvo,” naglasio je načelnik Stožera CZ Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 83, dok je broj aktivnih slučajeva 38. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju uz maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

TEKST: S. P.        FOTO: Logo CZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn