SPORTSKE IGRE MLADIH – Mali sportaši preplavili Slavonski Brod na Turneji radosti

Datum objave: 02. 5. 2019. | Kategorija: Sport

SLAVONSKI BROD – Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u četvrtak na Trgu Marije Jurić Zagorke. Stotine osnovnoškolaca preplavili su Slavonski Brod i pretvorili ga u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je nastupom brodskih mažoretkinja i paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika, Krunoslav Janjić, tajnik zajednice sportskih udruga i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih. Gospodin Andrić je tom prilikom istaknuo: ”Sretni smo što su Plazma Sportske igre mladih i ove godine u Slavonskom Brodu. Potičemo sve programe usmjere prema djeci i edukaciji o važnosti bavljenja sportom”. Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Arijan Hucaljuk, najbolji brodski sportaš.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Slavonskog Broda koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Plavoljupci i Vatrene loptica plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Sara Brajković, Marko Sedlić, Josipa Nikolić i Rafael Ergotić.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici Brodsko-posavske policijske uprave su spremno pokazali čime se sve bave, educirali djecu u mini forenzici, zaduženjima kontakt policajca na biciklu i educirali o ponašanju u prometu.

U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.  Sportski dan u Slavonskom Brodu započeo je već ranim jutrom u OŠ Huga Badalića gdje se 40 ekipa natjecalo u Coca- Cola Cup turniru u malom nogometu, a natjecanja su se nastavila u popodnevnim satima u OŠ Đuro Pilar.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook Sportske igre mladih

IZVOR: sportske.igre.mladih

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn