SPOJEN MOST GRADIŠKA PREKO SAVE – Značajan infrastrukturni projekt za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku

Datum objave: 16. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

STARA GRADIŠKA – Jedan od važnijih infrastrukturnih projekata koji se trenutno provode u Bosni i Hercegovini, a od okojih će koristi imati i Republika Hrvatska zasigurno je most Gradiška preko rijeke Save, spojen na svečanosti kojoj su nazočili najviši predstavnici susjedne države i Republike Hrvatske

U nazočnosti visokih predstavnika Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, svečano je spojen most Gradiška preko rijeke Save. Riječ je o jednom od važnijih infrastrukturnih projekata koji se trenutno provode u Bosni i Hercegovini, projekt na koji se čekalo više od 10 godina i od kojeg će koristi imati obje države. Svečanosti spajanja mosta nazočili su ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Tomislav Mihotić, šef Sektora za kooperacije pri Delegaciji Europske unije u Bosni i Hercegovini Stefano Ellero te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

„Most na rijeci Savi kod Gradiške jedan je od važnijih infrastrukturnih projekata koji trenutno provodimo u Bosni i Hercegovini. Čekali smo više od 10 godina da spojimo dvije obale a sada će nas most povezati sa Evropskom unijom i mrežom evropskih cestovnih koridora. Njegovim otvaranjem autocesta će dobiti punu funkciju i omogućiti brži razvoj ovog dijela zemlje, što je od izuzetnog značaja za građane i privredu Bosne i Hercegovine”, naglasio je, tom prigodom, ministar Mitrović.

Značaj mosta Gradiška istaknuo je i Tomislav Mihotić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske. „Ovaj most, osim što će još bolje spojiti Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, olakšat će i ubrzati prijelaz granice. Treba reći i kako njegov značaj nadilazi naše granice budući da se ovaj most spaja na koridor koji predstavlja međunarodni cestovni pravac i transverzalnu vezu srednje Europe i Jadranskog mora. Ovakvi projekti su izuzetno važni za razvoj gospodarstva obiju zemalja budući da se njime ostvaruje brža veza sa Srednjom Europom a tome će pridonijeti i nedavno otvoren most Svilaj. Izgradnja svih ovih mostova svjedoči o nastavku zajedničke suradnje i još jačeg međusobnog povezivanja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.“, istaknuo je Mihotić te dodao kako je Hrvatskoj u cilju nastaviti uspješnu suradnju u pogledu prekograničnog povezivanja s BIH i prometne integracije cijelog područja, pogotovo preko rijeke Save.

IZVOR: mmpi.gov.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn