SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK – U modernizaciju Mramornih kupki uloženo 320.000 kuna

Datum objave: 29. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

LIPIK – U prostoru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik danas je održana svečanost okončavanja investicije vrijedne 320.000,00 kuna koja se odnosi sustav upuhivanja zraka u mramorne i biserne kade kojom je unaprijeđen proces hidroterapije.

„Investicijom nazvanom „upuhivanje zraka u mramorne i biserne kade“ vrijednom gotovo 320.000,00 kuna postigli smo kvalitetnije i učinkovitije procese hidroterapije u mramornim i bisernim kadama. Dosadašnji elektromotori, kao pokretači ove vrste hidroterapije, koji su godinama bili privremeno rješenje, i koji su nam godinama na neki način „zagorčavali“ život, stalnim bučanjem, trganjem i problemima u nabavi, zamijenjeni su kompresorom i sustavom cijevi kao trajnim i kvalitetnim rješenjem. Projekt upuhivanja zraka samo je dio većeg projekta sanacije Mramornih kupki, najljepše bolničke zgrade i simbola lječilišta.“, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik Darko Kelemen te dodao kako je radove izvela tvrtka Vios iz Lipika, zahvalivši pri tome i drugima koji su tome dali svoj obol – projektantskom uredu iz Zagreba te Konzervatorskom uredu u Požegi – ispostavi Pakrac i Uredu za gospodarstvo i graditeljstvo Pakrac.

„Ovaj projekt je jedan od manjih projekata kojeg provodimo u ovom investicijskom ciklusu. Već u proljeće, treću godinu za redom nastavit ćemo s radovima u Fontani, ovaj put sanacijom, rekonstrukcijom, obnovom i potpunim opremanjem šest jednokrevetnih soba. Time ćemo i ove godine podići na višu razinu kvalitetu smještaja koji nudimo. Orijentiranost na kvalitetu vidljiva je i u tržišnim prihodima koji su 2018. godine bili rekordni, kad gledamo period od 1991. godine, ali i veći od 13% u odnosu na 2017. godinu. Danas prihod od tržišta i ostalih izvora, van državnog proračuna i HZZO-a iznosi preko 6,5 milijuna kuna i sudjeluje s 21% u ukupnom poslovnom prihodu bolnice.“, naglasio je Kelemen te istaknuo odličnu suradnju Spec. bolnice za med. rehabilitaciju Lipik s Gradom Lipikom i Požeško-slavonskom županijom u kapitalnom projektu „Terme Lipik“, koji je dio većeg projekta pod nazivom „Projekt Slavonija“.

„Centralno upuhivanje zraka u hidromasažne kade još je jedan dokaz da naša ustanova, ne samo da prati novu medicinsku tehnologiju već i sama pronalazi primjenjiva rješenja kako bi poboljšala uvjete rada i kvalitetu usluge za svoje korisnike. Ovaj sustav centralnog upuhivanja zraka jedinstven je u Republici Hrvatskoj, a ideja je potekla od voditelja naše Tehničke službe Milana Ristića.“, kazao je glavni fizioterapeut Ivan Žilić, dodavši kako novi sustav centralnog upuhivanja donosi veću kvalitetu usluge zbog niže razine buke, energetski je povoljniji i cijena održavanja je znatno niža.

Predsjednik bolničkog Upravnog vijeća i lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar istaknuo je značaj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju kao najvažnije ustanove na području Grada Lipika, napomenuvši kako svako ulaganje u nju ima iznimnu važnost za Grad Lipik te dodavši kako su za to zaslužni i stručni i vrijedni bolnički djelatnici.

IZVOR:compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn