SOLIDART – Pokret skupine mladih s ciljem revitalizacije požeške kulturno-umjetničke scene

Datum objave: 18. 4. 2021. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – SolidArt je pokret skupine mladih okupljenih oko zajedničkog cilja – revitalizacije kulturno-umjetničke scene grada Požege. Provode ga entuzijasti koji su svoju ideju prijavili kroz program Europske Snage Solidarnosti, a suradnja s drugim udrugama i razvoj umjetničke, alternativne i društvene scene u Požegi, ali i šire, glavni su pokretači djelovanja iza projekta.

SolidArt će, kako su najavili, na području Požeško-slavonske županije održavati radionice kao i kulturni program pristupačan svima. Projekt je prijavljen putem udruge Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj, a financirala Agencija za mobilnost i programe EU. Prva u nizu radionica održat će se u Gradskoj Knjižnici Požega 24.4.2021., a tema je kreativno pisanje. Radionica kreativnog pisanja pod vodstvom Filipa Kordovana održat će se u novouređenom prostoru Gradske knjižnice Požega od 16.00-18.00 sati. Trajanje radionice je 120 minuta. Zainteresirani za sudjelovanje na radionici, javite se na solidartpz@gmail.com .

Uz mentorsku pomoć i grupni rad, cilj ove radionice je inspirirati i potaknuti želju za pismenim izražavanjem kod mladih osoba. Također, radionica će promovirati vrijednosti solidarnosti i jednakosti tako što će na zabavan način pristupiti svakom sudioniku i potaknuti ga da ostvari svoje želje i potencijale te upozna druge osobe sličnih interesa. Na radionicu se može prijaviti svatko u dobi od 13 do 18 godina kao i nezaposlene osobe koje nisu u sustavu obrazovanja ili osposobljavanja bez obzira na dob. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen.
 Link na prijavu

“Mladi trebaju edukaciju, osjećaj pripadnosti, mogućnost izražavanja, prostor, pozornicu, platno ili ekran na kojem će se izraziti, događaj na kojem će sudjelovati, radionicu na kojoj će napredovati, a SolidArt kao platforma i projekt će se truditi omogućiti upravo navedeno. Suradnja, volontiranje, uključivanje i solidarnost osnovne su vrijednosti djelovanja SolidArta,” poručili su organizatori.

Od 20:00h održat će se akustični koncert grupe Detmeć.

TEKST: S. P.         FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn