SOLI NA REP – Uplatio nepoznatoj ženi više stotina eura, pa prijavio prijevaru

Datum objave: 09. 6. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac – upozoravaju iz policije.

U srijedu 8. lipnja 2022. policijskim službenicima je prijavio 59-godišnjak s područja Pleternice da je početkom lipnja putem društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja mu je ponudila donaciju ukoliko uplati novčani iznos od više stotina eura što je on i učinio, a budući da mu donacija nije uplaćena shvatio je da je prevaren. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

“Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.” poručili su iz policije.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn