SNIMLJEN VODOTOK ORLJAVE: “Prikupljanjem podataka s terena želimo saznati potencijalne opasnosti”

Datum objave: 11. 12. 2022. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Inicijativom Grada Pleternice snimljen je vodotok Orljave u predjelu Kuzmica – Frkljevci, a s ciljem prikupljanja podataka o izlijevanjima vode van korita rijeke. Snimanje je odradila Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Požega.

“Jučerašnji dan je unatoč silnom stresu i aktivnostima na terenu prošao bez većih ugroza za kućanstva. Stoga smo danas odlučili kontaktirati HGSS te zajedno s njima snimiti vodotok Orljave što je i učinjeno. Želimo prikupiti podatke s terena dok je rijeka još u stanju visokog vodostaja kako bi u budućnosti imali projekcije lokacija mogućeg izlijevanja Orljave te na taj način znali gdje trebamo djelovati,” rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Kaže i kako je svaki rast vode drugačiji i teško je procjeniti što će se dogoditi na pojedinim lokacijama.Unatoč tome treba učiniti maksimum koji se može učiniti.”Zahvaljujem HGSS-u koji su prihvatili našu inicijativu i odradili to odmah jer svakim satom je vodostaj manji, a samim time i imamo i manje podataka,”zaključio je Katić.

Pročelnik požeške stanice HGSS-a Josip Kraker rekao je kako im je uvijek zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim aktivnostima. “Mi smo tu da pomognemo i uvijek nam je, naravno, draže raditi na aktivnostima prevencije nego u situacijama ugroze,” naglasio je Kraker.

IZVOR: Grad Pleternica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn