SLIKARSKE “MAZARIJE” DAVORA GOPCA U DOMU KULTURE NG – Volim crtane filmove

Datum objave: 12. 9. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Davor Gobac, frontmen benda Psihomodo pop, jedinstvena kreativno-umjetnička pojava domaće estradne scene, vlastitim je slikarskim “mazarijama”, kako naziva djela inspirana Warholom, Velvetovcima, ali i velikanima animacije poput Walta Disneya, Hanne i Barbere, službeno otvorio novu izložbenu sezonu u POU M.A.Relković. Izložbu pod nazivom “Volim crtane filmove” možete pogledati u izložbenom prostoru Doma kulture u Novoj Gradiški do 30. rujna.

Potreba za kreativnim izražavanjem, znaju to svi pravi umjetnici, dolazi u mnogo oblika i formi. Jer, sve ono što vidimo, osjećamo, tražimo, može se reći bojom i tonom, kistom i stihom, a svijet je neiscrpno nadahnuće. Za Davora Gopca, frontmena benda Psihomodo pop, jedinstvenu kreativno-umjetničku pojavu domaće kulturno-glazbene scene, to su, prije svega, društveni i umjetnički fenomeni 60. i 70.tih godina prošlog stoljeća, jer vrijeme je to Andya Warhola, vrijeme Lou Reeda i Velvetovaca, vrijeme kreativaca s kojima dijeli žanrovske svjetonazore i koji su, na ovaj i onaj način, uz glazbeni, krivci i za Gopčev likovni opus pod nazivom “Volim crtane filove”.

Riječ je o, kako kaže autor, slikarskim “mazarijama” kojima je službeno otvorena nova izložbena sezona u POU M.A.Relković Nova Gradiška, ludo zabavnom, nesputanom i zaigranom kolrističkom putovanju kroz djetinjstvo, pop art, punk, lik i djelo Iggy Popa, antologijski album “Voodoo Lounge Rolling Stonesa, strip i Disneyeve klasike. Riječ je o postavu koji je nastajao od sada već davnih 80.tih pa sve do 2015., kada je naslikana, trenutno, posljednja slika, zbog autorove okupiranosti primarnom karijerom i pripremom novog albuma i koji je, diljem Hrvatske, do sada izložen više od 40 puta.

Izložbu “Volim crtane filmove”, osebujnu i iskrenu kao i Gobac, uz autora osobno, sada već i osvjedočenog prijatelja Nove Gradiške, otvorili su ravnateljica ustanove, profesorica Danijela Juranović i prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić, pozdravljajući sugrađane i posjetitelje izložbe u Gopčevoj maniri.”Draga nacijo, nakon što smo ga upoznali kao glazbenika, zadovoljstvo mi je što se Davor ovom izložbom, ima priliku Novogradiščanima predstaviti i kao slikar. Riječ je o umjetniku koji plijeni svojom iskrenošću što je, itekako, vidljivo na djelima koja će svakoga od nas podsjetiti na vrijeme odrastanja i neizostavni crtić u 19.15.”, rekao je gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić.

Slikarske mazarije objedinjene pod nazivom “Volim crtane filmove” očekuju vas do 30. rujna 2019. godine u izložbenom prostoru Doma kulture, stoga, navratite i pogledajte svijet očima Davora Gopca.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn