SLATKE MUKE OPĆINE JAKŠIĆ – Nadogradnja Dječjeg vrtića Jakšić

Datum objave: 21. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Zbog sve većeg interesa roditelja i potrebe za smještajnim kapacitetom djece predškolske dobi u program redovitog predškolskog odgoja i obrazovanja, Općina Jakšić priprema projekt Nadogradnje Dječjeg vrtića.

Dječji vrtić u Jakšić otvorio je vrata u rujnu 2016 godine za 57 mališana. Danas je gotovo 100 djece u ovoj ustanovi i to u četiri odgojne skupine, a u proteklom razdoblju ulagalo se u daljnji razvoj i poboljšanje uvjeta. No u općini koja među rijetkima u Hrvatskoj bilježi pozitivne demografske trendove, s radošću se pripremaju za novi korak – nadogradnju.

“Već neko vrijeme se radi na realizaciji projekta koji se planira ostvariti prijavom na natječaj Mjere 7 Ministarstva ruralnog razvoja. Nositelj projekta je osnivač Dječjeg vrtića, Općina Jakšić. Dobili smo pozitivno Rješenje Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo te ishodili i građevinsku dozvolu za nadogradnju Vrtića, kako bi kapacitet povećali na 130 djece vrtićke i jasličke dobi.Ne želimo imati listu čekanja, da roditelji koji su zaposleni nemaju kamo s djetetom ili da ga moraju voziti u neko drugo mjesto u vrtić,” pojasnio je načelnik općine Ivica Kovačević.

Dječji vrtić Jakšić otvoren je 2016. godine. Suvremeno zdanje vrtića koje se prostire na više od 840 kvadratnih metara vrijedno je oko 6 milijuna kuna, a dodatnih pola milijuna kuna koštala je prilazna cesta, a financirala ga je većim dijelom sama općina Jakšić uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša. Dodatnih 550 tisuća kuna uloženo je u prilaznu cestu za što su sredstva osigurana iz IPARD programa. Vrtić se prostire na više od 840 metara kvadratnih.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok/ djecjivrtic.jaksic

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn