“SKULPTURA OKO VRATA” TATJANE KOSTANJEVIĆ – Autentični zagrljaj umjetnosti

Datum objave: 01. 4. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Malom salonu Gradskog muzeja Požega od 1. do 14. travnja svoje “Skulpture oko vrata” izlaže akademska kiparica Tatjana Kostanjević. Mali prostor salona Tatjanini unikati neupitne umjetničke vrijednosti u tren su preobrazili u mjesto vrhunskog kulturnog doživljaja.

Tatjana Kostanjević autorica je brojnih skulptura i reljefa koji su obilježili javni prostor Požege, ali i Opatije. Njena djela krase parkove i javne površine na te dvije, Tatjani omiljene adrese. I dimenzijama skromnije, no umjetnički ne manje vrijedne, rasplesane Terpsihore i uporabne “Držačice ugleda” upečatljiv su dio Tatjanine kreativne priče. Novost iz ateljea je moderan dizajnerski nakit, umjetničke skulpture koje se nose oko vrata i koje su već naišle na odobravanje brojnih Požežanki. Uz njih, tu su već prepoznatljive male skulpture, ali i recentnija djela nastala kao rezultat istraživanja kreativnih mogućnosti koje nudi – žica.

“Ovo su minijature koje sam nazvala – skulpture oko vrata, od skulpture do plošne minijature. Radi se o malim skulpturama koje su i umjetnički nakit. Danas si malo tko može financijski priuštiti umjetničku skulpturu i staviti je u svoj dom. Tu su stoga male izvedenice, moje “Držačice ugleda”, a tu su i skulpture od žice kao prostorni crtež žicom koji je lagan i fragilan. Ako se s minimum likovnog izražajnog sredstva u ovom momentu linija, odnosno žica, može kazati nešto – onda je to art.” kaže nam Tatjana.

“A nakit? Umjetnost je za ljude. Volim umjetnost u javnom prostoru jer ona ima doticaj s publikom, to nisu spomenici, to su interaktivne urbane skulpture jer su spomenici nedodirljivi. Ali, isto tako, ove minijature, male skulpture, ono su što možemo nositi svakodnevno sa sobom,” dodaje Tatjana.

Izložbu “Skulpture oko vrata” u Malom salonu Gradskog muzeja Požega možete pogledati do 13. travnja ( te po vrlo pristupačnoj cijeni neku od ponuđenih i ponijeti) i to ponedjeljkom i srijedom od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati, a utorkom, četvrtkom, petkom i subotom od 10 do 12 sati.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn