ŠKOLE KAO TEMELJI SOLIDARNIH ZAJEDNICA – 300 učenika i učenica pokreće solidarne razmjene u Pakracu, Pleternici, Daruvaru i Osijeku

Datum objave: 04. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Osnovna škola fra Kaje Adžića Pleternica i ove godine sudjeluje u projektu p.s. Pokreni solidarnost kojeg provodi Centar za mirovne studije. Učenici su s psiholognjom, pedagoginjom i knjižničarkom prošli radionice tijekom kojih su pisali poruke solidarnosti koje su poslane poštom na adrese naših sugrađana.

Tijekom prošlog mjeseca povodom Međunarodnog dana za eliminaciju rasne diskriminacije koji se obilježava 21. ožujka, 300 učenika i učenica u četiri grada u Hrvatskoj sudjelovala su u pisanju sugrađankama i sugrađanima kojim podsjećaju na važnost solidarnosti. U ovoj aktivnosti sudjelovali su i učenici škole Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica. O solidarnosti kao aktivnom djelovanju protiv nepravdi razmišljali su na provedenim radionicama te su sugrađanima nakon radionice kreativnog pisanja i analize fotografija poslali svoje misli o solidarnom djelovanju. Ako dobijete ovakvu poruku putem pošte, odgovorite im i podijelite s njima svoju viziju solidarnosti!

Ova aktivnost dio je projekta p.s. Pokreni solidarnost! kojeg provodi Centar za mirovne studije u suradnji s organizacijom La ligue de l’enseignement iz Francuske, a kojim se nadopunjava nastava građanskog odgoja i obrazovanja. Kroz osnovne aktivnosti učenici imaju priliku razvijati svoje kritičko mišljenje, vještinu analize fotografija i kreativnog pisanja, a bave se temama koje su im važne i zanimljive. Ključne p.s. Pokreni solidarnost! aktivnosti bit će akcije mladih u zajednicama utemeljene na njihovim stvarnim potrebama koje će se održavati od travnja do kraja školske godine, a u projektu sudjeluju škole iz Pakraca, Pleternice, Daruvara i Osijeka.

p.s. Pokreni solidarnost! je projekt koji podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u Hrvatskoj se kroz program Erasmus+ dosad proveo u četiri školske godine. Više o projektu možete saznati na stranici fraternity-card.eu te na Instagram profilu fraternity.card.
Ukoliko na vašu adresu stignu razglednice iz ovog projekta, odvojite nekoliko minuta i podijelite s učenicima Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica svoja promišljanja, ohrabrenja i dojmove o solidarnijem društvu.

IZVOR: OŠ Fra Kaje Adžića

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn