SKLAD LJEPOTE I TRADICIJE – Pomozite izabrati najljepšu djevojku i snašu Brodsko posavske županije

Datum objave: 17. 2. 2021. | Kategorija: Susreti

SLAVONSKI BROD – Iako je nepovoljna epidemiološka situacija spriječila održavanje ovogodišnje smotre folklora “Županija igra i pjeva” planirane za 13.veljače, organizatori, članovi KUD-a “Radinje” Siče, odlučili su, uz pomoć novih tehnologija, online izabrati najljepšu djevojku/snašu Brodsko-posavske županije. Jer, bolje da propadne selo nego običaji.

Želeći, pošto poto unatoč koroni, sačuvati tradiciju, jer bolje da propadne selo nego običaji, organizatori ovogodišnje smotre folklora “Županija igra i pjeva” planirane za 13.veljače, članovi KUD-a “Radinje” Siče, odlučili su, uz pomoć novih tehnologija, izabrati najljepšu djevojku-snašu Brodsko posavske županije. Poštujući predispozicije natjecanja na izbor se javilo 8 djevojaka i 6 snaša, spremnih, u svečanom i radnom “ruvu” starom i po 100-njak godina, pokazati se pred peteročlanom izbornom komisijom.

Uz ocjenu stručnjaka, za najljepšu ove godine, mogu glasati i svi koji “navrate” na službenu facebook stranicu facebook stranicu organizatora, zaključno do 26.veljače.

Djevojke-snaše s najvećim brojem vaših glasova i ocjenom izborne komisije, uz prestižnu titulu najljepše, prve i druge pratilje, kući će i s bogatim nagradama. Za titulu najljepše natječu se djevojka Klara Rakonić iz Nove Gradiške u svečanoj nošnji iz mjesta Štivica staroj 90 godina, snaša Lorena Bratek iz Vrbja u zimskoj svečanoj nošnji kakva se, prije nešto više od pola stoljeća, nosila za kirvaj Krista Kralja u Rešetarima. Tu je i snaša Helena Šokac iz Okučana u svečanoj nošnji svoje šukunbake izrađenoj davne 1910.godine, djevojka Lea Samardžić iz Slavonskog Broda, sa sabljom i u “ljelji”, djevojka Maja Filipović iz Magić Male u zlatari staroj 40 godina, snaša Danijela Šebalj iz Malina u nošnji povaruše, odnosno kuharice u svatovima, pa snaša Nada Relković Stuburić iz Davora u svečanom zimskom misnom ruhu,djevojka Josipa Vidaković iz Zadubravlja, djevojka Marinela Križanović iz Gornjeg Slatnika, djevojka Sara Jerković iz Zadubravlja, u nošnji staroj 140 godina, djevojka Ana Dorić iz Svilaja, djevojka i snaša iz Novog Grada- Valentina i Ivana Matijašević, te snaša Ivana Komadina iz Vrpolja u roklji izvezenoj zlatom staroj stoljeće i pol. Stoga, uživajte u ljepoti narodne baštine i birajte. Članovi KUD-a Radinje Siče očekuju vaše glasove OVDJE.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO:  KUD “Radinje” Siče

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn