SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CZ PSŽ – Spremni smo za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

Datum objave: 28. 2. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županijski stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je danas radnu sjednicu na kojoj je razmotreno stanje u Ukrajini te situacija s priljevom izbjeglica.

„Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite RH oformili su Regionalni centar u Osijeku s kojim surađujemo te smo spremni za prihvat izbjeglih osoba iz Ukrajine. Svjedoci smo da izbjeglice dolaze i individualno preko obiteljskih i prijateljskih veza, ali znam da će u našoj županiji, ne samo po kapacitetima osiguranih smještaja nego i po dobroti naših sugrađana, imati sve što im je potrebno za život. Nažalost, imamo iskustva iz ne tako davne prošlosti i naši kapaciteti, naše žurne službe i svi naši građani koji pamte takva vremena spremni su na sve scenarije, rekao je zamjenik županice i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite PSŽ Ferdinand Troha.

Voditelj službe Službe civilne zaštite Požega Slavko Marinac istaknuo je kako su naputci iz Središnjeg ravnateljstva jasni. “Sve aktivnosti i koordinacije radimo isključivo preko našeg ravnateljstva. Uz pripremljene smještajne kapacitete, intenzivno surađujemo sa svim žurnim službama koje su u sustavu Civilne zaštite i sve što bude potrebno, bit će osigurano.“ rekao je Marinac.

Ravnateljstvo civilne zaštite RH otvorilo je i  e-mail adresa: rcz.zbrinjavanje@mup.hr koja će se koristiti za prikupljanje podataka o ponudi privatnih smještajnih kapaciteta za izbjeglo stanovništvo iz Ukrajine

TEKST: S. P.            FOTO: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn