SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE – Župan Tomašević: U četiri godine ostali smo u granicama uljuđenosti što je dobar znak da možemo dalje voditi i upravljati

Datum objave: 21. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

zzzzzz

POŽEGA – Jučer je održana 20. redovna sjednica Županijske Skupštine Požeško-slavonske na kojoj je, između ostalog, donijeta odluka o dobitnicima županijskih javnih priznanja. Dobitnik nagrade za životno djelo je Boris Ćiro Gašparac, a godišnje nagrade pripale su Udruzi vinogradara, vinara i voćara “Vino Kap” iz Kaptola, Ličkom zavičajnom društvu “Vila Velebita” te Tomislavu Stokiću zapovjedniku DVD Lipik. Laureati će nagrade primiti na svečanoj sjednici prigodom obilježavanja Dana županije.

Na sjednici su razmotrene i usvojene odluke vezane uz financiranje školstva, zdravstva i socijalne skrbi, imenovani su sudci porotnici Županijskog suda u slavonskom Brodu, stalna služba u Požegi, dr. sc. Ivica Samarđić imenovan je ponovo ravnateljem Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, a dane su i suglasnosti Općoj županijskoj bonici i školama kojima je županija osnivač za upravljanjem nekretninama.

zzz

Župan Alojz Tomašević zahvalio je vijećnicima na dobroj suradnji u protekle četiri godine. “Kako je ovo vrlo vjerojatno zadnja redovna sjednica, ostaje nam još svečana sjednica koja će biti održana prigodom Dana županije, želio bih se kao župan svima zahvaliti na četiri godine zajedničkog rada, na dobrim i konstruktivnim prijedlozima. Bilo je ponekad malo i dizanja tona, ali to je sastavni dio političkih aktivnosti. Ostali smo, po mojoj procijeni, ipak u granicama uljuđenosti što je dobar znak da možemo i dalje nastaviti voditi i upravljati. I sama vijećnica u kojoj se nalazimo, daje nam obvezu da budemo gospoda,” naglasio je župan Tomašević.

TEKST: S. P.     FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn