SJEDNICA VLADE – Više od 58 milijuna kuna za saniranje šteta u Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 01. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

ZAGREB/POŽEGA – Za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode koja je prošli tjedan pogodila Požeško-slavonsku županija, Vlada je na sjednici u čevrtak donijela niz odluka o potporama za saniranje posljedica, a ukupan iznos veći je od 58 milijuna kuna.

Na teret proračunske zalihe ovogodišnjeg proračuna za saniranje šteta odobreno je 20 milijuna kuna, a novci su osigurani i iz još nekoliko ministarstava. Ministarstvo poljoprivrede za pomoć požeško-slavonskim poljoprivrednicima na teret državnog proračuna osigurat će 20 milijuna kuna. Novac će doznačiti izravno na račun Požeško-slavonske županije koja će u suradnji s Ministarstvom izraditi program potpora male vrijednosti, odnosno utvrditi kriterije za dodjelu pomoći te popis oštećenika.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurat će sredstva za štete nastale na školskim ustanovama u maksimalnom iznosu od pet milijuna kuna, a isti iznos osigurat će Ministarstvo pravosuđa i uprave za sanaciju objekata u svom resoru.

Za uklanjanje posljedica štete u Vojarni 123. brigade HV u Požegi gdje je oštećeno 25 objekata Ministarstvo obrane osigurat će 5,2 milijuna kuna.

Vlada RH zadužila je Hrvatske vode da nastave sve aktivnosti za potrebe obrane od poplava te pripremu i provedbu projekata za unaprjeđenje obrane od poplava na području Požeško-slavonske županije.Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izvijestio je kako su Hrvatske vode tijekom obrane od poplava na tom području obavile radove vrijedne više od milijun kuna, a za sanaciju šteta na vodnim građevinama i poboljšanje sustava obrane od poplava interventno će se uložiti dodatnih dva milijuna kuna.

Odluke o pomoći pogledajte OVDJE

TEKST: S. P/vlada.gov.hr        FOTO: vlada.gov.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn