“SIROMAŠTVO NIJE IZBOR, POMAGANJE JEST” – Prva novogradiška socijalna samoposluga

Datum objave: 12. 2. 2015. | Kategorija: Društvo

ss2

NOVA GRADIŠKA- Iako  nam plemenitost, visoko razvijena empatija  i osjećaj za potrebe bližnjeg, u ljudskom smislu mogu, itekako imponirati, otvaranje socijalne samoposluge u društveno-sociološkom smislu nikako ne može biti razlog za radost ili ponos. Na žalost, zbog sve većeg  broja onih kojima je svakodnevno ugrožena egzistencija i Nova Gradiška je, zahvaljujući naporima članova Udruge „Hrabro dijete“, ovih dana dobila svoju socijalnu samoposlugu.
 
Pod motom“Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest“, prije četiri godine, u travnju 2011.godine, u Rijeci je otvorena prva socijalna samoposluga. Na žalost, četiri godine kasnije, sve je više gradova u kojima članovi volonterskih i humanitarnih organizacija, zbog poražavajuće statistike i sve većeg broja stanovnika koji žive na granici siromaštva, razmišljaju o pokretanju slične djelatnosti. Istim su se motom vodili i članovi novogradiške Udruge Hrabro dijete, udruge čiji su članovi navikli na životne probleme i svakodnevne izazove.

Novogradiška socijalna samoposluga, namijenjena, prvenstveno onima najugroženijima, „poslovat“ će u prostorijama Udruge, u ulici Vladimira Nazora 8., zahvaljujući dobroti i plemenitosti svih sugrađana.Iako je cilj pomoći svim socijalno ugroženim obiteljima sa šireg novogradiškog područja, u novootvorenoj socijalnoj samoposluzi posebnu će pažnju obratiti obiteljima s teško bolesnom djecom. Iako su u Udruzi pripremili i spisak najpotrebnijih namirnica, sve ono što je Vama višak, socijalno ugroženima će, možda  spasiti život. Stoga, osvijestite svoju plemenitost i pomozite onako kako možete. I vodite se mišlju kako siromaštvo nije izbor, a pomaganje jest.

ss1

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn