ŠESTI LET S GAVRANOM: Ovogodišnji književno-kazališni festival posvećen Miri Gavranu – online

Datum objave: 22. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako će uobičajeni osobni i “živi” užitak ove godine, iz poznatih epidemioloških razloga, zamijeniti onim virtualnim, poklonici djela Mire Gavrana, najpoznatijeg i najuspješnijeg novogradiškog književnika i dramatičara, neće biti zakinuti za tradicionalni “Let s Gavranom”. 6.izdanje jedinstvene književno-kazališne manifestacije u organizaciji Gradske knjižnice i POU M.A. Relković starta u ponedjeljak, 23. studenoga.

Iako tehnologija nikada neće moći zamijeniti neposredni kontakt i doživljaj, poklonici djela Mire Gavrana, ni ove godine neće ostati zakinuti za “Let s Gavranom”. Nastojeći se prilagoditi “novom normalnom” i preporučenim epidemiološkim mjerama, organizatori jedinstvene književno-kazališne manifestacije posvećene našem najpoznatijem i najuspješnijem književniku i dramatičaru- Gradska knjižnica Nova Gradiška i Pučko otvoreno učilište M.A. Relković, ovogodišnje su, šesto izdanje tradicionalne “priče” odlučili preseliti u virtualni prostor.

Program manifestacije počinje u ponedjeljak, 23. prosinca, skupnom, žiriranom izložbom posvećenom Gavranom proznom i kazališnom radu, koju će posjetitelji, osim uživo, u izložbenom prostoru, moći pogledati i online, na službenoj facebook stranici. Istoga dana, na isti način, svi zainteresirani moći će uživati u komediji “Savršeni partner”, neobičnoj predstavi za kazališne sladokusce sjajne glumačke ekipe i vrhunske režije, još jednoj autorovoj priči o neiscrpnoj temi muško-ženskih odnosa. Dan kasnije, utorak, 24. prosinca, rezerviran je za virtualna druženja autora i njegovih najmlađih čitatelja, šetnju kroz dječji odjel knjižnice, lektiru iz kutije, digitalni kviz, kao i najavu Zbornika 4., 5. i 6. Leta s Gavranom, u izdanju Gradske knjižnice Nova Gradiška.

Želite li iz udobnosti vlastitog doma “poletjeti s Gavranom”, sve što vam je potrebno su točnost i prava adresa- poumar-ng.hr , Facebook. Dobro došli!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn