SEMINAR O TURISTIČKOM PROIZVODU U RURALNOM TURIZMU – Turistički proizvod mora biti jedinstven i autentičan

Datum objave: 16. 3. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

n

POŽEGA – Kako osmisliti jedinstven i cjelovit turistički proizvod u ruralnom turizmu bila je tema seminara koji je danas održan u Požegi pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a u organizaciji Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i Hrvatske udruge za ruralni turizam i razvoj “Klub članova Selo”. Cilj seminara je pomoć i edukacija potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma oko osmišljavanja i kreiranja, plasmana i razvoja turističkog proizvoda.

Dobar turistički proizvod mora biti jedinstven kako bi privukao potencijalnog konzumenta, naglasila je predavačica na seminaru Dubravka Davidović, konzultantica u turističkoj industriji. “Složeni turistički proizvod je paket aranžman koji sadržava minimalno dvije usluge pa nadalje. Pri tom, morate biti jedinstveni, ako imate 50 domaćinstva na jednoj destinaciji koja imaju sličnu ponudu, vi morate ponuditi nešto jedinstveno kako bi gost došao baš k vama. Potrebna je autentičnost i dobro osmišljeni sadržaji. Danas turizma poznaje više od 85 niša ( gastro, vinski, zdravstveni, i sl.) ali morate pronaći nišu koja vam pruža mogućnosti pokazati ono u čemu ste najbolji,” naglasila je Davidović.

nn

Dodaje kako je primjer dobre prakse na području kontinentalne Hrvatske baranjsko selo Karanac, destinacija gdje su sadržaji osmišljeni i uključeno je više seoskih gospodarstava u jednu priču. “Ljudi na našim seoskim domaćinstvima bave se primarno svojom osnovnom djelatnošću i edukacija je vrlo važna, posebice kod bazičnih davatelja usluga,” zaključila je Davidović.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn