SDP POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Traži povrat mandata od nekadašnjih stranačkih perjanica, a sada bivših članova

Datum objave: 15. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Predsjedništvo i Županijski odbor SDP-a Požeško-slavonske županije jednoglasno su donijeli zaključak prema kojem SDP Požeško-slavonske županije od svojih bivših članova i vijećnika traže povrate mandata u ime članova i glasača stranke glasača SDP-a koji su im i omogućili te mandate, stoji u priopćenju uz popis onih koji bi ovu molbu trebali uslišati, a na čijem čelu je nekadašnji stranački prvak Zdravko Ronko.

Županijski odbor i Predsjedništvo SDP-a Požeško-slavonske županije na svojim sjednicama, koje su održane krajem listopada ove godine raspravljali su o stanju u Županijskoj organizaciji SDP-a. Uvidom u evidenciju članova utvrđeno je da je od 15.svibnja 2018.g. do 24.listopada.2018.g. iz Stranke istupilo 57 članova a da je jedna članica odlukom Glavnog odbora izbačena iz stranke, te da stranka na području Županije trenutno ima 947 člana. Posebna pozornost poklonjena je izvješću o broju članova SDP-a i njihovih koalicijskih partnera u Županijskom vijeću, gradskim i općinskih vijećima.

Prema navedenom izvješću SDP na području Županije trenutno ima 19 vijećnika i dva vijećnika koalicijskih partnera koji su bili na zajedničkoj listi na izborima. (Županija 2, Požega 2, Pakrac 4, Lipik 2, Kutjevo 1+ 1 kaol. partner, Čaglin 3, Velika 1,Brestovac 2+1 koal. partner i Kaptol 2).

Pri tom je nemali broj onih koji su istupili iz stranke, a koji su zadržali vijećničke mandate, odnosno koji su prema mišljenju članova stranke “mandate oteli stranci i biračima koji su im dali svoj glas”. Stoga su, kako stoji u priopćenju, svi prisutni članovi podržali stav da ti mandati pripadaju stranci, odnosno članovima stranke koji su vrijedno radili na terenu i borili se za svaki mandat i biračima koji su im dali svoj glas kao članovima SDP-a.
“Većina ih je izašla iz stranke bez riječi pozdrava i bez obrazloženja, tako da nisu jasni njihovi motivi izlaska. Budući da HDZ čvrsto drži vlasti u našoj Županiji i nisu mu potrebni prebjezi, a što je dobrim dijelom zasluga i samog SDP-a, razlog za izlazak iz stranke vijećnika i zadržavanje mandata nikako ne može biti moralna akrobatika Zdravka Ronka, koji je spirtus movens izlazaka iz stranke, prema kojoj je on izašao iz stranke kako SDP ne bi koalirao s HDZ-om, a on će sam koalirati s HDZ-om kako bi to onemogućio samom SDP-u,” navode požeško-slavonski SDP-ovci.

Predsjedništvo i Županijski odbor jednoglasno su donijeli zaključak prema kojem SDP Požeško-slavonske županije od svojih bivših članova i vijećnika traže povrate mandata u ime članova stranke i glasača SDP-a koji su im i omogućili te mandate.

Bivši stranačke kolege i vijećnici koji bi trebali vratiti mandate SDP-u i njihovim biračima su tako: U Županijskoj skupštini vijećnici Zdravko Ronko ( zamjena Slavko Rich), Marijan Cesarik, Ljerka Švajghart, Vicko Njavro i Željko Samardžija. U Gradskom vijeću Grada Požege Zdravko Ronko, Marijan Cesarik, Tomislav Jakobović (zamjena Zvonko Štajduhar) i Tamara Puač, u Pleternici Mato Grgić, u Jakšiću Marija Šinko Ružičić i u Kutjevu Dalibor Klajn.

TEKST: S.P. / Priopćenje SDP PSŽ     FOTO: S. P (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn