SDP O BAŠKOJ – Ronko: Pogledat ćemo “makljažu u balkanskoj krčmi” i potaknuti nadležne institucije da nastave gdje su stali

Datum objave: 04. 1. 2016. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA –  Vezano uz tematsku sjednicu Gradskog vijeća o problematici Odmarališta u Baškoj, koju je sazvao za sutra predsjednik GV Nino Smolčić, danas se na tiskovnoj konferenciji oglasio bivši gradonačelnik Zdravko Ronko. “Kako na sjednicama Gradskog vijeća nema neke  šanse izreći i obrazložiti stavove, kamo li da se omogući glasovanje o prijedlozima SDP-a, ovom tiskovnom želimo javnost upoznati sa pravim stanjem stvari, a onda u miru eventualno i pogledati „makljažu u balkanskoj krčmi“, obrazložio je Ronko.

Što se tiče SDP-ove politike, prema njegovim riječima, znano je da je SDP 2005. godine prekinuo najblaže rečeno dugogodišnji nemar i iskorištavanje Dječjeg odmarališta u Baški, te da su te  godine  Dječje odmaralište u Baški dali na korištenje i upravljanje Požeškom sportskom savezu i da su se djelatnici tog Saveza u danim uvjetima kroz narednih pet godina uspješno nosili kako s održavanjem objekta tako i sa potrebama djece, mladih, umirovljenika, udruga i klubova u Odmaralištu, smatra Ronko.  Dodaje kako je u  2011.godine  u sklopu oživotvorenja samofinanciranja pojedinih klubova i smanjenja njihovih financijskih zahtjeva prema proračunima Saveza i Grada na prijedlog Požeškog sportskog saveza objekt Baška dan na upravljanje Ženskom  košarkaškom klubu Požega za koji je s predsjednicom kluba Leko Blagojkom 5.svibnja 2011.godine na rok od 5 godina bez prava na povrat uloženog sačinjen i potpisan Ugovor kojim se ŽKK Požega obvezuje  modernizirati i urediti kuhinju sukladno važećim propisima, urediti sve sobe sa sanitarnim čvorovima, te ostale pomoćne prostorije u roku od 12 mjeseci od sklapanja ugovora. Isto tako ugovoreno je kako ŽKK Požega od 1.siječnja. 2012.godine više neće potraživati financijska sredstva ni iz Proračuna Požeškog sportskog saveza, a ni iz Proračuna Grada Požege sve do isteka Ugovora tj. do 05.svibnja 2016.godine.

“Tim Ugovorom u potpunosti su bila zaštićena prava djece, umirovljenika, udruga i klubova i to tako da će svake godine u vrijeme sezone biti omogućeno ljetovanje u punom pansionu za devedeset (90) djece gradskih osnovnih i srednjih škola i trideset (30) djece Dječjih vrtića  Požega u vremenu od 15.lipnja do 01.kolovoza tekuće godine u četiri smjene, te za četrdeset (40) djece polaznika „Astma kampa“ u vremenu od 15. do 24. kolovoza tekuće godine u jednoj smjeni, kao i za trideset požeških umirovljenika u posezoni i sve to  po jedinstvenoj cijeni od 1.200 kn po osobi za 10 dana.  U skladu s Ugovorom ŽKK Požega dana je suglasnost (poradi pružanja kvalitetne ugostiteljske usluge)  za davanje na korištenje (kuhinje, blagovaonice i prednje terase – ne i smještajnog dijela) i drugoj pravnoj ili fizičkoj osobi, a Grad Požega zadržao je pravo raskida u svako doba, ako se ŽKK ne pridržava obveza navedenih u tom Ugovoru. I to je to – čisto ko sunce!” naglasio je Ronko dodajući: “Što je 2013. godine  nakon promjene vlasti mešetario Neferović, s kim i u kakve je mutne aranžmane ulazio  dok su  mu lojtre držali Smolčić i Balog mi ne znamo, ali smo uvjereni kako to jedino mogu rasvijetliti nadležne institucije, a ne tematske sjednice i referendumi što bi „otpisanima“  trebalo poslužiti samo za „unutarmafijaški obračun“ i zato to neće proći… No pasaran ! Naime, nakon najnovijeg  „zakonitog zapošljavanja“ Božićeve supruge Danijele u „Tekiji“, Neferović  se osjetio jakim, s dovoljnim brojem kupljenih ruku i  bez dotadašnjih koalicijskih partnera, pa ih je otjerao od valova jer su i tako dobili previše  – Balogu je po mjeri izmišljeno radno mjesto, a Smolčiću dano mjesto predsjednika GV, predsjednika NO Komunalac kao i „zakonito zapošljavanje“ supruge Jasmine u Komunalcu”, kaže Ronko dodajući kako je upravo zahvaljujući vijećniku Božiću „osnaženi“  Neferović  i odlučio sav plijen od Baške zadržati za sebe i to odraditi „iza leđa“ nezajažljivim  partnerima.

nn

“Neferović  sada raspisuje i desetogodišnji natječaj za zakup odmarališta u Baški, određuje početnu cijenu zakupa koja nema veze ni s osnovnom  matematičkom operacijom množenja, a kamo li s pameću, čak je omogućio i uvid u objekt odmarališta  zainteresiranim zakupcima  29. prosinca u trajanju od čak 1sat – i zamislite, senzibiliziran kakav već je za bolesnu djecu, vrtićarce, osnovnoškolce, mlade, umirovljenike, udruge i klubove odredio je u natječaju da za njih više nema srpnja i kolovoza, već lipanj i rujan i to samo po jedan tjedan u mjesecu, neodređujući čak ni broj djece i umirovljenika, iako je do sada to bilo ugovoreno za 160-tero djece i 30 umirovljenika, a kamoli da je utvrdio cijenu pansiona koja je do sada iznosila 1.200 kuna za deset dana.Također suprotno dosadašnjem ugovoru u kojem je bilo određeno da zakupac nema prava na povrat uloženog u objekt u ovom novokomponiranom natječaju za zakup uglazbio je odredbu kako će za vrijednost uloženih radova zakupnik biti oslobođen plaćanja zakupnine.

I eto nam „burne i snažne“ reakcije – Smolčić saziva  tematsku sjednicu – ne bude li i koalicijski dvojac omastio brkove  – natječaj će se  poništiti, protivno  „prijete“  referendumom.Ipak, po nama to neće tako ići i samo tako proći.SDP će se zauzeti za nešto drugo,” kazao je Ronko. “Nešto drugo” je kako je najavio “Potaknuti nadležne institucije, poglavito USKOK da nastave tamo gdje su stali vezano za Neferovića i partnere  pri falsificiranju Odluka,  Zaključaka i Ugovora o davanju na korištenje i upravljanje Dječjeg odmarališta u Baški ŽKK „Požega“, za zlouporabe i otuđivanja službenog pečata Grada Požege, zaobilaženja stručnih službi i pismohrane Grada Požege, obmane i prijevare Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije, potom i vijećnika u Gradskom vijeću Grada Požege kao i da pokrenu postupke vezano za najnovije namještanje natječaja kojemu je cilj bio mutež i lova u mutežu”.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn