SAVJET MLADIH GRADA POŽEGE – Mladi moraju aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti grada

Datum objave: 07. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Savjet mladih Grada Požege danas je održao svoju sedmu redovitu sjednicu. Sjednici je nazočio i novoizabrani požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je najavio punu podršku radu Savjeta.

“Savjet mladih Grada Požege ne smije završiti samo na papiru, na dva sastanka. Vi morate aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti ovog grada. U ime gradske uprave i kao gradonačelnik, nudim vam punu podršku i vidim vas kao jedno savjetodavno tijelo kroz koje ćete vi, svojom mladošću i svojim načinom na koji gledate grad, pomoći nama seniorima da zajedno promišljamo posebice one stvari koje su vama važne – bilo u kulturnom dijelu života, bilo u segmentu novih tehnologija, ono što je vama blisko i poznato i što smatrate važnim. Pozivam vas da predlažete, da se javljate da svakako budemo partneri u ovom poslu jer jedna je Požega i svi zajedno moramo raditi kako bi oni koji dolaze imali dobru budućnost u ovom gradu,” naglasio je gradonačelnik Puljašić pozdravljajući okupljene članove savjeta.

nn

Gradonačelnikove riječi poticaj su daljnji još kvalitetniji rad, rekao je predsjednik Savjeta mladih Ivan Svjetličić. “Savjet mladih Grada Požege od novog gradonačelnika očekuje još bolju suradnju nego što smo imali do sada. Naša želja je podići savjet na višu razinu, posebice što je Udruga PUMA prestala sa svojim djelovanje te se i tu otvorio prostor. Kako bi podigli djelovanje na željenu razinu, a samim tim i kvalitetu življenja mladih u svom gradu potrebna nam je suradnja i uzajamno razumijevanje između savjeta i Grada Požege,” naglasio je Svjetličić dodajući kako očekuju u narednom razdoblju i snažniju financijsku podršku od strane Grada.

nnn

U nastavku sjednice potpredsjednik Savjeta Dalibor Vranić predstavio je rezultate edukativnog projekta “Mala škola EU” čiji je on inicijator. Riječ je o projektu koji je realiziran drugu godinu zaredom u svim osnovnim školama na području grada Požege a sastoji se od edukativnih igraonica namijenjenih djeci prvih razreda. “Projekt je koncipiran tako da se obilježava Dan Europe i Europski tjedna gdje se s najmlađima u igraonicama rade zastave zemalja Europske unije te kroz tu igru uče i određene informacije o EU. U radu igraonica sudjelovali su volonteri, projekt je izvrsno prihvaćen i od ravnatelja, učitelja ali ponajviše od samih učenika. Sudjelovalo je 230 djece iz svih prvih razreda, a ukupan trošak radionica je bio 250 kuna što je doista neznatno u usporedbi na broj uključene djece i rezultate,”izvijestio je Vranić. Na sjednici su prihvaćeni i izvještaji o realizaciji ovogodišnje Norijade te o sudjelovanju članova Savjeta na Međunarodnom kongresu “Europska sigurnost i terorizam u doba migracijske krize” te na Skupštini Koordinacije gradskih savjeta mladih RH koji su održani u Splitu.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn