SAT ZA PLANET ZEMLJU – 60 minuta mraka za snažnije osvjetljenje problema

Datum objave: 29. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA/NOVA GRADIŠKA/ SB – Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode – WWF, dvanaestu godinu za redom diljem svijeta organizira „Sat za planet Zemlju“. Akciji koja će se održati 30. ožujka i ove godine pridružit će se brojni hrvatski gradovi među kojima i Nova Gradiška, Slavonski Brod i Požega.

Tako će u subotu 30. ožujka Slavonski Brod, kao jedan od gradova koji sudjeluju u spomenutoj akciji, isključiti javnu rasvjetu na dvije znamenite lokacije- Trgu Ivane Brlić Mažuranić i na prostoru Tvrđave Brod. Rasvjeta će biti ugašena u trajanju od jedan sat, točnije od 20.30 do 21.30 sati čime se nastavlja tradicija sudjelovanja Slavonskog Broda.

Grad Nova Gradiška priključit će se akciji gašenjem javne rasvjete u Ulici slavonskih graničara i na Trgu kralja Tomislava sa gradskim parkom u vremenu od 20,30 do 21,30 sati.

I Grad Požega pridružuje se ovoj akciji. Stoga će se na Trgu Sv. Trojstva u subotu 30. ožujka od 20:30 do 21:30, ugasiti svjetla na sat vremena.

Akcija „Sat za planet Zemlju“ pokrenuta je u Australiji 2007. godine kada je više od dva milijuna kućanstava ugasilo svoja svjetla kako bi pomogli u podizanju razine svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito. Od tada akcija se proširila na cijeli svijet te je prošle godine u njoj sudjelovalo više od 7.000 gradova i mjesta, u 187 zemalja na svih sedam kontinenata, sa stotinama milijuna sudionika. Svakodnevnim ljudskim utjecajem, biljni i životinjski svijet na Zemlji sve je ugroženiji. Sudjelovanje u ovom događaju trebalo bi nas potaknuti da promislimo o akcijama koje kao pojedinci ili institucije možemo poduzeti kako bismo pridonijeli u borbi protiv klimatskih promjena.

TEKST: S. P.       FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn