SASTANAK SA ŠKOLSKIM RAVNATELJIMA – Planovi za uvođenje jednosmjenskog rada

Datum objave: 22. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonska županica Antonija Jozić održala je sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te Đačkog doma Požeško-slavonske županije. Među prioritetnim temama bilo je uvođenje jednosmjenskog rada u škole.

Sastanku kojeg je sazvala županica Antonija Jozić, nazočili su i zamjenik Ferdinand Troha, pročelnici za društvene djelatnosti, unutarnju reviziju i proračun i financije te ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije. „Jedan od razloga našeg sastanka razgovor je i oko toga što bi naše škole trebale učiniti po pitanju uvođenja jednosmjenskog rada obzirom na najavljeno financiranje iz EU fondova, zatim po pitanju produženog boravka za osnovne škole koje to još nemaju uspostavljeno, kao i po pitanju planiranja i izvršavanja proračuna obzirom da su škole od ove godine u sustavu riznice Požeško-slavonske županije. Nadam se da će taj sustav pomoći i vama kao školama, i nama kao vašem osnivaču, u dobrom i kvalitetnom planiranju i izvršavanju rashoda posebice iz decentraliziranih sredstava koja dobivamo iz proračuna RH. Smatram da itekako trebamo iskoristiti ono što nam stoji na raspolaganju s posebnim naglaskom na EU fondove.” rekla je županica Jozić.

Dodala je kako je u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti najavljeno da će se sredstva za modernizaciju osnovnih škola moći usmjeriti u one škole koje će uvesti jednosmjenski rad, dok će sredstva za srednje škole biti usmjerena u dogradnje, izgradnje, rekonstrukcije i opremanje tih škola s naglaskom na podizanje kvalitete obrazovanja. „Da bismo uspješno pripremili projekte trebam konkretne podatke o preduvjetima za uvođenje jednosmjenske nastave u osnovnim školama. U rebalansu proračuna osigurali smo sredstva za projektne dokumentacije, ishodit ćemo građevinske dozvole te biti spremni za raspisivanje natječaja za EU sredstva.”naglasila je županica Jozić.

TEKST: S.P.       FOTO: PSŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn