SAMO ŽESTOKO – Invazija underground koncerata u Požegi

Datum objave: 29. 9. 2018. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Od manjih bendova pa sve do kultnih bendova, od post rock žanra pa sve do žestokog metal stila, iz različitih dijelova Europe i svijeta, svima je zajedničko gostovanje u Požegi u narednih mjesec dana.

Ljeto je završilo, škola je počela, svi su se vratili u Požegu i vrijeme je idealno za ponuditi Požežanima sadržaj u vlastitoj sredini. Za to su se potrudili organizatori iz požeške udruge KAMP, i nezavisne booking agencije Rock Tour Agency i Hammer & Tongs. Svi koncerti održat će se u Tom Klubu, koji je kroz godine poprimio status značajnog prostora za klupske koncerte, kako u Hrvatskoj tako i šire.

Većina bendova se nalaze na svojim europskim turnejama i rado će posjetiti i Požegu na svom proputovanju. Prvi koncert je održan sinoć, nastupio je bend TORCHIA iz Finske.Nakon toga, još jedan koncert slijedi 14. listopada kada će nastupiti kvalitetni metal bendovi iz Čilea, Rumunjske i Ukrajine.

Tu su još i stoner metal bendovi RoadkillSoda iz Rumunjske te Sinoptik iz Ukrajine koji će tu večer učiniti posebnom. Sljedeći koncert je dvodnevni klupski festival GIGFEST, kojeg po treći put organizira udruga KAMP iz Požege. GIGFEST će u petak, 19.10. prezentirati experimental post noise rock bendove dok će subota, 20.10. biti namijenjenja žestokoj punk glazbi.

Na GIGFEST-u će nastupati Dalstroy (Osijek), Harvo Jay (Osijek), Drotpad (Zagreb), One Step Away (Varaždin), Kevlar Bikini (Zagreb), Pullover (Osijek) i Die Hausers (Osijek). Poseban naglasak je na poznatom kultnom osječkom post noise bendu iz 90-ih, DIE HAUSERS, koji će jedan od svojih prvih revival nastupa održati upravo u Požegi.

Zadnji koncert održat će se u sklopu Halloween večeri, 31.10. (srijeda) gdje će se uz kostimiranu zabavu održati nastup punk benda Black Pestilence iz Kanade, koji će na svojoj Europskoj turneji posjetiti i Požegu. Uz kanađane dolazi i odlična stoner metal predgrupa NEGATIVE SLUG iz Zagreba.

TEKST: S.P/ press        FOTO: press

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn