SAMO JEDNA ŽENA NA DASKAMA POU M.A.R – Predstava o ženama, za žene i muškarce uz Međunarodni dan žena

Datum objave: 07. 3. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Međunarodni praznik žena Pučko otvoreno učilište M.A.Relković obilježit će na najbolji način-sjajnom kazališnom predstavom o ženama, za žene, ali i muškarce, monodramom kojom Matija Prskalo „proslavlja“ četvrt stoljeća glumačkog rada, tragikomičnom pričom pod nazivom „Samo jedna žena“, u subotu, 9.ožujka.

Umjesto tradicionalne ruže, Novogradiščanke će za svoj dan ove godine dobiti kazališnu predstavu „Samo jedna žena“. Poklon je to Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković u kojem će, uz slavljenice, besplatno moći uživati i muškarci, nakon što, prilikom preuzimanja karata, kažu nešto lijepo o posebnoj ženi u svom životu, tragikomična monodrama kojom Matija Prskalo obilježava 25 godina glumačkog rada.

Nastala prema djelu uglednog talijanskog književnika i nobelovca Daria Foa i Franca Rame, pod redateljskom palicom Đure Roića, priča je to koja raščlanjuje nesretnu žensku sudbinu i potisnutu seksualnost, nadahnuto djelo koje dokazuje kako za dobar kazališni provod nisu potrebni spektakli, kostimi, scenografija.

Dovoljan je tek sjajan tekst i jednako takva gluma, a Matija Prskalo, kaže kritika, u predstavi „Samo jedna žena“ potvrđuje se kao glumica od formata, igrajući svoju junakinju na način koji bi se svidio i velikom Almodovaru. Zbog svega toga, zbog činjenice kako Dan žena valja obilježiti na pravi način, zbog smijeha i suza, vidimo se novogradiškim kazališnim daskama, u dvorani Doma kulture, u subotu, 9.ožujka, od 19 sati.

TEKST: S.T.    FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn