DAN SJEĆANJA – Požeški HDZ u Vukovarskoj ulici odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Datum objave: 18. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Gradskog odbora HDZ-a grada Požege povodom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održano je tradicionalno paljenje lampiona u Vukovarskoj ulici.

Poštujući epidemiološke mjere, članice i članovi Gradskog odbora HDZ-a na čelu s predsjednikom Darkom Puljašićem, članovi ŽO HDZ Požeško-slavonske županije i predsjednik dr. Željko Glavić, te predsjednici Temeljnih organizacija poklonili su se žrtvi Vukovara u ulici koja nosi ime grada heroja. Počast je odana i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.Uz molitvu i zahvalu okupljeni su se prisjetili dana patnje, ali i ponosa.

“Ovo je tužna 29. obljetnica, još jedna prilika da na dostojanstven način zahvalimo onima koji su  kroz 87 dana herojske ustrajnosti dali Hrvatskoj priliku ne samo da se obrani, već i da pokaže srbočetničkim monstrumima da nas ne mogu pobijediti. Imali smo volju, ljubav prema domovini i krunicu oko vrata koja nam je bila dodatna snaga. Vukovar i Škabrnja dva su mjesta, dva simbola patnje, hrabrosti i hrvatskog identiteta,” naglasio je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn