RUKOMETNA ZVIJEZDA U USPONU – Zlatni Mislav Obradović vršnjacima poručuje – vjerujte u sebe i svoj san!

Datum objave: 06. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Mislav Obradović mladi sportaš iz Jakšića član je zlatne hrvatske mlađe kadetska reprezentacija koja je na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu osvojila najsjajnije odličje. Nakon “brušenja” rukometnog umijeća u Požegi, Mislav je trenutno član RK Bjelovar i jedan je od onih za koje stručnjaci kažu da su budućnost hrvatskog rukometa. Na europskom uspjehu mladom rukometašu danas je čestitao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Želim čestitati na promociji požeško-slavonskog sporta posebno rukometa. Zlatna medalja na Europskom prvenstvu veliko je priznanje i čast mi je što kao župan mogu primiti ovako izvrsnog mladog sportaša koji je ponikao s naših prostora. S vjerom kako se neće zaustaviti već nastaviti dalje jer siguran sam kako je u ovaj uspjeh Mislav uložio puno truda i kako stremi dalje biti sudionik i svjetskih rukometnih zbivanja,” naglasio je župan Tomašević.

Župan je uručio i financijsku potporu te obećao daljnju podršku u njegovoj karijeri, a podršku mladom sumještaninu obećao je i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević. Mislav je na prijem došao u pratnji ponosne majke, rukomet je, kaže, počeo trenirati još u osnovnoj školi na nagovor starije sestre i uz podršku cijele obitelji.Dalje je napredovao uz stručnu pomoć u Požegi.

“Moj prvi trener ovdje u Požegi bio je Hrvoje Jurković i njemu najviše zahvaljujem na svemu jer me je “otkrio”, s njim sam počeo, puno me naučio i dugo me trenirao, do prije godinu dana. Prelaskom u Bjelovar nastavio sam, nadograđivao znanje i sve to okrunjeno je pozivom u reprezentaciju. Tamo su vrhunski treneri, pravi smo tim i ispunili smo naš prvi cilj od mnogih koji su pred nama i uzeli zlato u Bakuu. Rado bih zaigrao opet u Požegi, no želja mi je jednog dana zaigrati u A reprezentaciji ali i da dosegnem samu svjetsku pozornicu sa svjetskim klubovima,” rekao je Mislav. Srednju školu završava u Bjelovaru i kaže obitelj mu uvijek nedostaje, no polako se navikava na takav život.

Vršnjacima je poručio. “Za sve ono što želite i za što se trudite te ponekad pomislite da je nedostižno, samo vjerujte u sebe i uložite još onaj mali dodatni napor – rezultat neće izostati! I nikada nemojte prestati sanjati.”

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn