RONILAČKI KLUB POŽEGA – Požežani sudjelovali u eko akciji “Za Marjan – ispod i poviše”

Datum objave: 14. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Članovi ronilačkog kluba Požega sudjelovali su na dvodnevnoj ekološko-kulturnoj manifestaciji “Za Marjan – ispod i poviše” koja je održana u sklopu obilježavanja 60. obljetnice utemeljenja splitskog Podvodno-istraživačkog kluba Mornar, 11. i 12. svibnja za Dan Marjana.

Split je proteklog vikenda okupio preko 100 ronioca iz 13 klubova, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Na veliko zadovoljstvo ronioca ove godine na eko akciji čišćenja podmorja nisu izvađene tone smeća, kako se je znalo događati prethodnih godina, kaže Zdenko Oroz, voditelja ronjenja požeškog kluba.

“Svijest građana se izgleda budi i otpad se počinje odlagati na za to predviđena mjesta,a ne više obilno odbacivati u vode, prirodu. Na ovoj eko akciji izvađene su uistinu male količine otpada i nadamo se da ćete tako biti i na sljedećim eko akcijama na kojima će članovi našeg kluba sudjelovati u ovoj godini. Nadamo se i da će sve te naše eko akcije, apeli, edukacija građana uroditi takvim plodom pa ćemo u budućnosti imati više zarona s uživanjem u prizoru ispod površine nezagađenom od ljudskog otpada,”.

Na ovoj akciji požeški klub zastupali su predsjednik kluba Tomislav Budimir te tri nova člana među kojima i najmlađi član kluba 12-godišnji Marko Budimir. “Osim njega, nakon položenog tečaja prve zarone su imali i Ivan Kainić te Boris Knez koji nisu krili oduševljenje iako su im zaroni bili radni, a radost je tim veća što su pomogli ovoj hvalevrijednoj eko akciji,” dodao je Oroz. Sljedeća eko akcija u kojoj će sudjelovati članovi Ronilačkog kluba Požega je u lipnju u Trogiru.

TEKST: S. P.        FOTO. RKP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn