ROĐENDAN GIMNAZIJE NOVA GRADIŠKA – 101 godina znanja i izvrsnosti

Datum objave: 03. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Najizvrsnija gradska srednja škola, čuvarica kulturnog i nacionalnog identiteta, odraz života i društveno političkih zbivanja u najširem smislu, Gimnazija Nova Gradiška, proslavila je 101.rođendan. Učinila je to ponosno, kreativno, svečano i sa stilom, akademijom u Domu kulture, u društvu mnogobrojnih prijatelja i dragih gostiju.

Jedna od prvih 26 škola za život, od neki dan i jedna od pet nacionalnih u projektu “U školi otvorene kohezije”, Gimnazija Nova Gradiška, prepoznata i omiljena gradska srednja škola, proslavila je 101. rođendan. Učinila je to ponosno, kreativno, svečano i sa stilom, u društvu mnogobrojnih prijatelja i dragih gostiju, akademijom u Domu kulture.

“Rođendan naše škole dan je zahvalnosti za sve dobro što su nam naši preci, profesori i učenici ostavili u naslijeđe, dan ponosa na sve što smo zajedno stvarali kako bi Gimnazija Nova Gradiška bila ono što je danas – rasadište obrazovanih, moralnih i duhovnih vrijednosti i saznanja, mjesto gdje se uči i spoznaje. Od 33 naša profesora, 3 su i mentori ostalim školama u kurikularnoj reformi, a dva- savjetnici Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, dok je jedna kolegica suautorica kurikuralne reforme. Za jednu malu školu to je velik uspjeh. Mi smo škola koju naši učenici vole, u što se svakodnevno uvjeravamo kroz sportske aktivnosti; dugi niz godina naš sportski klub je najbolji srednjoškolski klub Brodsko posavske županije. Poznati smo i kao škola s brojnim aktivnim izvannastavnim aktivnostima, debatnim klubom, fotografima, dramskom, radijskom, novinarskom sekcijom, rock grupom, zborom, Mladima Crvenog križa. Naši učenici stvaraju animirane i lutkarske filmove, debatiraju o aktualnim i teškim temama iz svakodnevnog života, proizvode i snimaju radijske emisije, snimaju filmove, sudjeluju u brojnim projektima. I sve to u suvremeno opremljenim učionicama, modernom, digitalnom tehnologijom i u uvjetima dnevnog boravka jer im tako želimo stvoriti dojam da su kod kuće,”istaknula je tom prigodom, pozdravljajući nazočne rođendanskoj proslavi, s pravom ponosna, ravnateljica, profesorica Ljiljana Ptačnik.

I ove smo godine jedna od škola predvodnica kurikularne reforme. Jedna od 26 srednjih škola i jedna od šest gimnazija koje sudjeluju u eksperimentalnoj kurikularnoj reformi.Naši učenici na taj način imaju inovativnu nastavu u prvom i drugom razredu, nastavnici edukacije na najsuvremeniji način, a roditelji značajne olakšice.U prvoj smo skupini škola u kojima se provodi druga faza Carnetovog projekta e škole. Na velika vrata stiže digitalizacija koja nas na taj digitalni način čini građanima svijeta. Jedna smo od pet škola u Republici Hrvatskoj koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odabralo da sudjeluju u pilot projektu „U školi otvorene kohezije” kao građani koji prate tijek novca u projektima koje financira Europska unija. Tako smo aktivno uključeni u one aktivnosti kojima RH obilježava svoje predsjedanje Europskom unijom.Sve ovo što radimo cijeni se u lokalnoj zajednici. Za doprinos, odgoju, obrazovanju i sportu naša je Gimnazija nagrađena 2019. godine najvišim gradskim priznanjem, Nagradom Grada Nove Gradiške. Najljepši mogući poklon upravo smo dobili ovih dana. Počet ćemo ga „odmatati” sljedeći tjedan, kada počinje dugo očekivana energetska obnova. Svima nama želim sretan rođendan,” zaključila je ravnateljica, profesorica Ljiljana Ptačnik.

Pozdravljajući uspjehe novogradiške Gimnazije, čestitku su, u ime Brodsko posavske županije, školi slavljenici uputili i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović i zamjenik gradonačelnik Borislav Vidošić, podsjećajući, pri tom, kako je Gimnazija puno više od obrazovne ustanove, ona je istinski kroničar vremena i povjesnica Grada. 101.rođendan Gimnazija je, kako i priliči istinskoj školi za 21.stoljeće, proslavila jedinstvenim programom u kojem su nastupili Pjevački zbor pod ravnanjem profesorice Matee Jelinić, rock bend te dramska sekcija koja je na sasvim poseban način izvela Ionescovu “Ćelavu pjevačicu” u režiji profesorice Sonje Latal, a kolegama gimnazijalcima glazbenu su čestitku uputili i kolege iz Slavonskog Broda, nastupom pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra Gimnazije „Matija Mesić” iz Slavonskog Broda.

TEKST: S. T.  FOTO: radioprkos.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn