RJEŠENJE DUGOGODIŠNJIH PROBLEMA – Ulica Borisa Hanžekovića konačno u novom ruhu

Datum objave: 10. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

n1

POŽEGA – U tijeku su radovi na asfaltiranju Ulice Borisa Hanžekovića na požeškim Prauljama. Ukupna vrijednost radova je 1.184.000,00 s PDV-om, a obuhvaćaju još  izgradnju prometne infrastrukture, kolnika i pješačkih staza te izgradnju sustava oborinske odvodnje što je prethodno obavljeno. Radilište je danas posjetio požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom.

“Radi se o dijelu ulice Borisa Hanžekovića u dužini od 255 metara. Na ovom dijelu grada ostala je još jedino Ulica Vinka Paulskog koja nije asfaltirana. Cijeli ciklus radova upravo na ovom dijelu Požege počeli smo raditi 2013. godine i svake godine smo rješavali po jednu ulicu čime smo pokazali da nam je stalo da prsten Požege ima jednake uvjete, jednaku priliku i kvalitetu života kao svi ostali stanovnici grada Požege,” naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić.

nnnnnnn

Dodaje kako su se stanovnici ove ulice dugi niz godina borili s problemima otpadnih voda zbog manjkavog sustava kanalizacije te neasfaltiranog dijela ulice, no i to je sada prošlost. “Radove izgradnje prometne infrastrukture, radove izgradnje preljevnog kolektora kanalizacijske mreže za ulice Eugena Kvaternika i Borisa Hanžekovića odradila je gradska tvrtka Tekija, a vrijednost tih radova je 220 tisuća kuna. Drago nam je da nakon niza godina imamo konačno infrastrukturu primjernu suvremenom standardu i tako pokazujemo kako će se Grad Požega sustavno baviti posebice onim dijelovima grada gdje imamo mnogo mladih obitelji i djece te da se Požega širi ravnomjerno i skladno na dijelovima gdje ima prostora,” zaključio je gradonačelnik. Svoje zadovoljstvo radovima koji će biti dovršeni do kraja ovog mjeseca, izrazili su danas i članovi MO Praulje te stanovnici ulice.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn