REZULTATI VIKEND AKCIJE – Sletio s ceste pa uz teške povrede dobio i kaznu od 12.300 kuna te 6 mjeseci zabrane upravljanja

Datum objave: 17. 5. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,74 promila 21-godišnji vozač sletio je osobnim automobilom u putni kanal te je teško ozlijeđen, a protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 12.300,00 kuna i zaštitna mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 66 prekršaja od čega ističemo 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri korištenja mobitela tijekom vožnje i dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 16. svibnja 2021. oko 21.50 sati između mjesta Kalinić i Djedina Rijeka gdje je 21-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,74 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, te se nije kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je vozilom sletio u putni kanal, udario u zemljanu uzvisinu, nakon čega je došlo do odbacivanja i udarca u smjerokazni stupić u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. U prometnoj nesreći 21-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 12.300,00 kuna te zaštitna mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

TEKST: S. P.              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn