REZULTATI POJAČANOG NADZORA – Utvrđeno ukupno 74 prekršaja

Datum objave: 08. 5. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna u iznosu od 3.080,00 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci izrečena je 42-godišnjem vozaču koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,27 promila skrivio prometnu nesreću

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 74 prekršaja, od čega izdvajamo devet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.080,00 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci izrečena je 42-godišnjem vozaču koji je u subotu 6. svibnja 2023. oko 15 sati u Požegi u Osječkoj ulici, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,27 promila skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Također je utvrđeno da 42-godišnjak za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas te da se kretao brzinom od  83 km/h gdje je ograničenje brzine 50 km/h.

TEKST: S. P.                       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn