REZULTATI POJAČANOG NADZORA – Najveća novčana kazna od 16 tisuća kuna 20-godišnjaku koji je skrivio nesreću

Datum objave: 03. 5. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 1. svibnja 2021. oko 1.45 sati u mjestu Bjeliševac gdje je 20-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću na način da je neregistriranim i neosiguranim osobnim sletio s kolnika nakon čega je napustio mjesto događaja

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 103 prekršaja od čega 26 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje, tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 1. svibnja 2021. oko 1.45 sati u mjestu Bjeliševac gdje je 20-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću na način da je neregistriranim i neosiguranim osobnim sletio s kolnika nakon čega je napustio mjesto događaja. Vezano za navedeno protiv 20-godišnjaka će biti podnesen slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te novčana kazna od 16.300,00 kuna.

TEKST: S. P. / PU PS       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn