REZULTATI POJAČANOG NADZORA PROMETA – Najveća kazna od 2770 eura 24-godišnjaku bez vozačke ali s promilima

Datum objave: 29. 5. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 69 prekršaja, od čega šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 69 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 27. svibnja 2023. oko 19.50 sati u Pleternici u Mlinskoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,93 promila upravljao 24-godišnjak. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2770,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn