REZULTATI POJAČANIH MJESTA U PROMETU – Višestrukom počinitelju prekršaja kazna od 39 tisuća kuna i 30 mjeseci zabrane vožnje

Datum objave: 13. 9. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predložena je u iznosu od 39 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 30 mjeseci za prekršaj koji je u mjestu Gaj počinio 42- godišnjak, inače višestruki “ponavljač” prekršaja, i to upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola, za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 115 prekršaja od čega ističemo 48 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i devet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predložena je u iznosu od 39 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 30 mjeseci za prekršaj koji se dogodio petak 10. rujna 2021. oko 19.30 sati u mjestu Gaj, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,26 promila i za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao 42-godišnjak. Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske postaje Pakrac vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova te da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 42-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Općinski sud u Bjelovaru gdje mu je nakon provedenog prekršajnog postupka rješenjem suda određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog. Od vlasnice osobnog automobila kojim je upravljao privremeno je oduzeto predmetno vozilo.

TEKST: S. P./ PU PS              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn