REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU: S 2,13 promila dobio kaznu od deset tisuća kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja vozilom

Datum objave: 14. 12. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Rekorder proteklog vikenda je 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,13 promila. Protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, proteklog vikenda provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 76 prekršaja, od čega se ističe 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 12. prosinca 2020. oko 21.40 sati u Požegi u Sokolovoj ulici gdje je u prometu zatečen 36-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,13 promila upravljao osobnim automobilom. Vezano za navedeno 36-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

TEKST: S. P. / PU PS          FOTO: Ilustracija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn