REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Rekorderu kazna od 10 tisuća kuna, 60 dana zatvora i 24 mjeseca zabrane upravljanja

Datum objave: 10. 5. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Neslavni “rekorder” vikenda je 28-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, upravljao osobnim automobilom. Protiv njega slijedi optužni prijedlog s prijedlogom kazne zatvora u trajanju od 60 dana, novčana kazna 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju 24 mjeseca te 12 kaznenih bodova za upravljanje vozilom u vrijeme izrečene zabrane.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, protekli vikend provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 88 prekršaja od čega 59 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i po dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i korištenja mobitela tijekom vožnje, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 9. svibnja 2021. oko 0.50 sati u mjestu Golo Brdo gdje je u prometu zatečen 28-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, (recidivist) upravljao osobnim automobilom. 28-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog s prijedlogom kazne zatvora u trajanju od 60 dana, novčana kazna 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju 24 mjeseca te 12 kaznenih bodova za upravljanje vozilom u vrijeme izrečene zabrane.

TEKST: S. P. / PU PS      FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn