REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Pijan i bez vozačke dobio kaznu 21 tisuću kuna i 9 mjeseci zabrane

Datum objave: 25. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u Pakracu u gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 35-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 2,52 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 92 prekršaja, od čega ističemo tri korištenja mobitela tijekom vožnje, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 52 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 24. travnja 2022. oko 19.45 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 35-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 2,52 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se mogao utvrditi identitet. 35-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. 35-godišnjaku je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 21.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS                    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn